Bespaar op gaskosten

woningAls u een mooie woning heeft, dan bent u daar vanzelfsprekend erg trots op. Misschien heeft u een hoge hypotheek of andere kosten die hoog oplopen. Een kostenpost die voor veel Belgen flink kan oplopen is de energie rekening.

De kosten voor gas zijn daarin vaak de grootste. Het gas wordt gebruikt voor warm water (douchen & baden) maar natuurlijk ook voor het stoken van uw woning. Deze laatste zal de grootste uitgave zijn voor veel mensen. Natuurlijk stookt u enkel in de wintermaanden wanneer het koud is.

In de zomertijd

In de zomer hoeft de woning niet te worden opgestookt. Wanneer uw woning niet is voorzien van goede isolatie spouwmuur, dan kan dit veel geld schelen. De warmte die u stookt blijft niet goed in de woning en hierdoor moet u meer stoken. Daarom is het zeker een goed idee om uw woning te voorzien van de juiste isolatie. Dit kan u veel geld schelen. Daarnaast is het natuurlijk een investering in uw woning. De waarde kan er door stijgen. Mocht u de woning ooit gaan verkopen, dan is deze al voorzien van isolatie en dit spreekt potentiƫle kopers mogelijk aan.

Spouwmuren en de isolatie daarvan

Een woning isoleren kan op diverse manier. Een veel gekozen optie is het isoleren van de spouwmuur. Dit is een ruimte tussen de binnen en de buitenmuur. Wanneer u spouwmuur laat isoleren kan dit de warmte binnen houden in de winter. Het materiaal dat gebruikt wordt is meestal glaswol.

Een materiaal dat zich in de loop der jaren bewezen heeft als goed isolatie materiaal. Misschien vraagt u uzelf af hoe dit materiaal dan in de spouwmuur wordt geplaatst? Dat gebeurd op een ingenieuze manier. Vanaf de buitenmuur worden diverse gaten geboord in de muur. Dit gebeurd op een goede en professionele manier.

Door deze gaten wordt met een speciaal apparaat het materiaal (in de vorm van vlokken) in de spouw gespoten. Zo vult de spouw zich met het materiaal. Er zijn diverse technieken beschikbaar om te bekijken of de isolatie geslaagd is. Bijvoorbeeld door de inzet van een warmte scan. Er wordt zo met een apparaat gekeken of er warmte ontsnapt uit uw woning. Zo kunt u precies zien wat de isolatie van de spouwmuur op zal leveren. Een interessante optie om bij de isolatie uit te laten voeren. Soms is dit ook inbegrepen.