Heb ik recht op een schadevergoeding bij een bedrijfsongeval?

Het zal je maar gebeuren. Je bent betrokken geraakt bij een ongeval op de werkvloer. Of je nu in de bouw werkt of ergens op kantoor, er is altijd het risico dat er iets gebeurd. Dit wordt een letselschade genoemd, en gebeurd toch nog regelmatig. Iemand valt bijvoorbeeld van de trap of een steiger. Of er valt iets zwaar op uw been of arm waardoor u letsel oploopt. Heel erg vervelend, dat mag duidelijk zijn.

Bescherm uzelf goed!

Natuurlijk is het belangrijk om uzelf hier tegen te beschermen. Als u in de bouw werkt, is het verstandig om altijd de veiligheidsvoorschriften te volgen. Maar een ongeluk zit natuurlijk altijd in een klein hoekje en kan ook gebeuren als u alle voorschriften volgt. Zo kunt u wel een helm dragen, maar als er een zware machine op uw voet komt te staan, heeft die helm weinig effect.

Gezondheid op de eerste plek

Mocht u betrokken zijn geraakt bij een dergelijk ongeval is het natuurlijk zaak eerst aan uw gezondheid te denken. Misschien moet er een ambulance komen, of moet er op een andere manier medische verzorging plaatsvinden. Nadat alles weer goed is, is het belangrijk om direct een specialist op dit gebied in te schakelen. Want uw werkgever is namelijk in veel gevallen verantwoordelijk. Een schadevergoeding bedrijfsongeval kan flink oplopen, zeker bij een letselschade.

Direct een letselschade advocaat inschakelen

Letselschade armBelangrijk is wel dat er direct aandacht aan besteed wordt. U heeft letsel opgelopen, en wilt daar natuurlijk een vergoeding voor ontvangen, het was immers niet uw eigen schuld. Daarom is het verstandig om direct een advocaat in te schakelen. Een advocaat met de specialisatie in letselschade. Het is namelijk een echte specialisatie. Niet alleen op het gebied van het recht, maar ook op het gebied van de bemiddeling. Vaak zal de advocaat namelijk voor u bemiddelen met de verzekeraar van de werkgever. In sommige gevallen zal het ook tot een rechtszaak komen mochten de partijen er samen niet uit komen.