Het belang van een egale ondergrond bij een kurk vloer

Een vloer laten egaliseren is enorm belangrijk om je vloer in goede staat te houden en de veiligheid te verhogen. Een vloer die niet egaal is die zal langzamerhand steeds meer beschadigingen oplopen waardoor de levensduur van de vloer significant verkort wordt.

Bovendien is het gevaarlijk om een niet egale vloer te hebben. Zeker in een bedrijfshal waar magazijnrekken niet stevig staan op een niet egale vloer.

Nieuwe vloer laten leggen

Wanneer je een nieuwe kurkvloer laat leggen in je huis of bedrijfspand dan is een egale vloer een vereiste. Overigens is de prijs redelijk laag, zeker omdat het materiaal zeer sterk is.

Een vloer laten egaliseren is dan ook een van de eerste dingen die gedaan worden wanneer er een nieuwe vloer wordt aangelegd. Een egale vloer bepaald namelijk hoe de gelegde vloer eruit komt te zien en bepaald mede de levensduur van de vloer.

Een vloer die niet egaal is zal sneller beschadigen omdat de druk niet goed verdeeld is over de vloer. Bijvoorbeeld tegels van natuursteen kunnen hierdoor breken en dat is een kostbare aandoening. Dit wilt u voorkomen.

Een egale vloer is een veilige vloer

Een vloer die niet egaal is zal na verloop van tijd scheuren en andere beschadigingen laten zien. Dit zorgt natuurlijk voor een verhoogd risico. Mensen kunnen struikelen of hun enkels bezeren door deze beschadigingen in de vloer.

Het is daarom enorm belangrijk dat je vloer ge√ęgaliseerd wordt. Om een vloer te egaliseren kan je het beste de hulp van een professional op dit gebied inroepen. Het is namelijk een gespecialiseerd werkje wat niet iedereen kan doen en zeker goed uitgevoerd dient te worden.