Waar kan ik het beste mijn goud verkopen?

Een goede vraag waar veel mensen mee zitten. Want goud is de laatste tijd erg populair geworden. Veel mensen laten hun goud dan ook omsmelten voor een goede prijs. Ze hebben bijvoorbeeld geld nodig, of hebben de sieraden zelf niet meer nodig. Het omsmelten van goud is dus erg populair geworden. De laatste jaren zijn er in vrijwel alle plekken nieuwe bedrijven opgedoken waar u het goud kunt inwisselen voor cash geld.

Goud verkopen in regio Den Haag

Als u bijvoorbeeld in Den Haag woont, dan zijn er diverse bedrijven die u kunnen helpen. Voordat u het goud om gaat wisselen voor cash geld, is het belangrijk dat u een beetje achtergrond krijgt van hoe dit precies in zijn werking gaat, en hoe de inkoper zijn geld verdiend. Ook zullen er een aantal zaken worden besproken waar u op moet letten. Zo bent u beter geïnformeerd en zult u de beste prijs gaan ontvangen voor uw oude gouden sieraden.

Belangrijk is natuurlijk om te weten hoeveel puur goud u precies in uw bezit heeft. Dat is vrij eenvoudig te achterhalen. Ten eerste is het belangrijk dat u weet wat het sieraad precies weegt. U kunt hier bijvoorbeeld een standaard keukenweegschaal voor gebruiken. Nu u weet hoeveel het sieraad weegt is het vrij eenvoudig om te achterhalen hoeveel puur goud het sieraad bevat. Hiervoor is het noodzakelijk om te weten hoeveel karaat het is. Dit is te vinden door een tekentje in het goud. Veel goud is bijvoorbeeld 14 karaat (op het sieraad aangeduid met 585). Dat wil zeggen dat er 58,8% zuiver goud in het sieraad te vinden is.

Bereken hoeveel goud u heeft

De rekensom is nu vrij eenvoudig te maken. U neemt het gewicht van het sieraad en deelt dit door honderd, en vermenigvuldigd dit vervolgens met 58,8. Nu weet u hoeveel goud u in handen heeft. In een geval van een gouden horloge kan dit wat afwijken, aangezien de klokmechanisme ook iets weegt natuurlijk.

Als u nu naar een goud inkoop Den Haag bedrijf gaat, kunt u bepalen of de prijs die geboden wordt een beetje reëel is. Ook zal de goud inkoper het goud voor u wegen. Als u dit zelf al gedaan heeft dan kunt u controleren of u niet in het ootje genomen wordt. Veel bedrijven die goud inkopen zijn heel reëel en eerlijk, maar het is altijd oppassen geblazen. Er zitten namelijk altijd rotte appels tussen.